Osca Bouma

Van droomhuis naar spirituele ontwaking: Het belang van energetische huisreiniging

Het vinden van ons droomhuis

In een tijdperk dat de vastgoedmarkt als een opwaartse golf de lucht in schoot, begaven mijn man en ik ons 25 jaar geleden op een onvergetelijke reis, op zoek naar ons allereerste huis. Mijn man, een makelaar met een vleugje geluk aan zijn zijde, leidde ons door een doolhof van mogelijkheden, en we ontdekten een betoverend dubbel bovenhuis in een welgestelde buurt. Het voelde als een lot uit de loterij, alsof het universum ons een gouden kans had geschonken.

Dit huis was als een onbeschreven blad, gereed om door onze liefde en dromen tot leven te worden gewekt. Het had de perfecte hoeveelheid ruimte voor ons, en zelfs de mogelijkheid om er een gezin te stichten. Het was een waar paradijs, en we konden niet wachten om onze handtekening op de lijn te zetten en dit droomhuis van ons te maken. Mijn hart bonsde van opwinding, maar er was ook een sluimerend gevoel van onrust dat ik niet kon negeren.

Droomhuis realiteit en financiële uitdagingen

Op mijn 24e levensjaar stonden we voor een enorme financiële uitdaging, aangezien we een enorme lening moesten afsluiten bij de bank om deze droom werkelijkheid te laten worden. Terwijl iedereen om ons heen in een jubelstemming was, bleef ik een innerlijke worsteling doormaken. Ik voelde me schuldig omdat ik niet de vreugde voelde die ik verondersteld werd te ervaren.

Het tijdstip van deze grote stap viel samen met het ontdekken van mijn zwangerschap, wat een extra dimensie aan mijn emotionele rollercoaster toevoegde. Elke keer dat ik naar het huis ging, voelde ik een loodzwaar gevoel, een duisternis die mijn geluk overschaduwde.

Emotionele rollercoaster en onverwachte wending

Een week voor de overdracht kon ik de last niet langer dragen, en ik deelde mijn gevoelens met mijn man. Het was een moeilijk gesprek, want ik wist dat mijn besluit hem veel verdriet zou doen. Hij was zo verheugd over dit prachtige huis, maar ik kon gewoonweg niet in dat huis wonen. Ik wilde liever in ons kleine appartement blijven, zonder ruimte voor de baby. Mijn man was in de war en dacht dat het de hormonen waren die me parten speelden. Maar hij was bereid om mijn geluk boven alles te stellen en besloot het huis te verkopen.

We bleven een tijdlang in ons bescheiden huurappartement wonen, waar onze dochter werd geboren. Na verloop van tijd kochten we andere huizen, en ik voelde nooit meer diezelfde duistere aanwezigheid.

Een terugblik op het verleden en energetische last

Nu, als ik terugkijk op deze episode in mijn leven, begrijp ik pas echt wat er toen gebeurde. Als Steve Jobs het zegt, “connect the dots,” dan realiseer ik me dat dit het prille begin was van mijn spirituele reis. Ik voelde toen de energetische last van de vorige bewoner, een soort spiritueel stof dat mijn gemoed verzwaarde. Elk huis draagt de energie en herinneringen van vorige bewoners met zich mee, en het is van vitaal belang om deze energetische stof te zuiveren bij het kopen of verkopen van een huis, zodat de nieuwe bewoners een schone lei krijgen, vrij van oude lasten en vol energie voor een nieuw begin. Het was het begin van mijn pad als een huizenreiniger van energetische energie, en ik ben nu in staat om anderen te helpen bij hun spirituele reis naar harmonie en balans in hun leefomgeving.